Premijer liga BiH
76

Odlični Željezničar bez problema ostvario pobjedu u gostima kod Radnika

F. Z.
Radnik - Željezničar (Foto: Armin Herić/FK Željezničar)
Radnik - Željezničar (Foto: Armin Herić/FK Željezničar)
Fudbalski klub Željezničar danas je u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovao kod bijeljinskog Radnika, a susret je završen pobjedom ekipe Amara Osima rezultatom 2:0.

Radnik je zaprijetio u trećoj minuti susreta, ali je pokušaj Novakovića izblokirala odbrana gostiju. Tražili su Semberci kazneni udarac, ai je sudija samo odmahnuo rukom. Domaćin je ponovo zaprijetio u 20. minuti susreta, ali je pokušaj Bradonjića zaustavio Fejzić.

U 23. minuti susreta prilika za goste. Juričić je šutirao glavom, a Kozić je bio na mjestu i zaustavio pokušaj Plavih. Gosti su nakon kornera u narednoj akciji tražili jedanaesterac, ali se ni ovaj put nije oglasio sudija Petrović.

Željezničar je do vodstva došao u 34. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije debitanta Hamze Gasala bio Mustafa Mujezinović. Mujezinović i Gasal odigrali su dupli pas, a nogometaš Plavih je pronašao prostor za udarac i pogodio je malu mrežicu Kozićevog gola. Mujezinović je tako došao do svog drugog pogotka ove sezone, nakon što je pogodio i protiv mostarskog Veleža u prvom kolu.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Željezničar. Šutirao je Haris Hajdarević s vrha šesnaesterca, ali samo preko prečke gola gostiju. U prvoj minuti nadoknade gosti su tražili crveni karton za defanzivca Radnika - Novakovića, ali je nogometaš Semberaca dobio žuti karton. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:1 za goste iz Sarajeva.

U 51. minuti susreta Sadiković je pokušao nakon dobrog prodora, ali je njegov udarac zaustavila odbrana domaćih. Dvije minute kasnije Štilić je poslao sjajnu loptu za Mujezinovića, ali je odbrana domaćih u posljednji trenutak otklonila opasnost.

Sjajnu priliku Željezničar je imao u 60. minuti susreta. Štilić je centrirao, a udarac Sadikovića završio je pored stative gola Kozića. Plavi su u 66. minuti susreta dobili priliku s bijele tačke. Štilić je poslao odličnu loptu za Šehića, a on centrirao za Juričića kojeg je srušio Šubert. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Štilić.

Željezničar je do kraja utakmice rutinski sačuvao prednost i upisao drugu pobjedu sezone. Plavi su lideri na tabeli sa šest osvojenih bododva i utakmicom više od prvih pratioca. Radnik nakon dva odigrana kola ima jedan bod na svom kontu.

Tabela: