Maurizio Zamparini
0

"Odlazim zbog FIFA-ine i UEFA-ine protekcije velikih"

Totalsport
Maurizio Zamparini
Maurizio Zamparini
Međunarodnu (FIFA) i Evropsku (UEFA) nogometnu federaciju prozvao je Palermov predsjednik Maurizio Zamparini zbog, kako tvrdi, protekcije velikih klubova.

Zamparini je jednom nogom izvan nogometa. Najavio je povlačenje s funkcije budući da se više ne namjerava boriti u bitkama u kojima ne može ishodovati pobjede.

"Ovakvim sam nogometom razočaran i potvrđujem da sam u potrazi za osobom koja će me naslijediti. Institucije koje bi trebale garantovati korektnost sporta zakazuju", izjavio je Palermov predsjednik, a potom se potrudio i dati objašnjenje svoje izjave: "U Evropi ima grešaka, ali ne i u Italiji. Ovdje sile stoje na usluzi velikih klubova. Postoji i problem sa sudijama koji konstantno pomažu velikima, a malima nikada ništa ne daju. FIFA i UEFA su ispolitizirani, a Sepp Blatter (FIFA-in predsjednik) njihova ekspresija. On odlučuje o svemu, hoće li neki nogometaš igrati lijevo ili desno i bi li trebao proputovati cijeli svijet zbog prijateljske utakmice, a sve to samo kako bi zarađivao novac."