Ibraković za Sarajevo-x.com
0

"Odlazim, nisam ispunio obećanje"

Razgovarao: E. Isanović
Abdulah Ibraković
Abdulah Ibraković
Jedan od najboljih bh. trenera Abdulah Ibraković najavio je odstupanje sa klupe Veleža. Naime, "rođeni" su posljednjim porazom od Željezničara izgubili šanse za izlazak na evropsku scenu, što je strategu Mostaraca bio dovoljan razlog za odlazak.

"Jutros ću imati sastanak sa čelnicima Veleža. Ja ću im reći zbog čega napuštam kormilo. Velež neće igrati međunarodne utakmice, a ja time nisam ispunio svoje obećanje koje sam dao. Čovjek sam od riječe i stojim iza svojih dijela", kaže Ibraković za Sarajevo-x.com.

Na pitanje da li postoje neki drugi razlozi odlaska, odgovara: "Ne, rezultat je mjerilo svega. Nisam uspio i zbog toga je najbolje da idem."

Na kraju je spomenuo i navijače.

"Velež ima fantastične navijače. Zbog njih će mi biti najviše žao. No, takav je život. Sve u svemu nosit ću lijepe uspomene iz grada na Neretvi", kaže trener.

Treba napomenuti da će u prostorijama FK Veleža u 12:00 sati biti održana press konferencija.

Pored Ibrakovića u utorak je ostavku podnio i Milomir Odović, sada već bivši trener Slavije. Zanimljivo, od početka prvenstva do danas samo Željezničar, Zrinjski i Travnik nisu mijenjali trenere.