Igra za Vitesse
24

Odegaard je trebao biti Realova budućnost: Bio sam dijete, a od mene se očekivalo previše

Piše: N. K.
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Norveški nogometaš Martin Odegaard je bio prava senzacija kada je u januaru 2015. godine sa samo 16 godina stigao u Real, ali pravu šansu na Bernabeuu nikad nije dobio pa nije postao budućnost slavnog španskog kluba.

Madridski klub je Odegaarda prvo poslao na posudbu u Heerenveen, a sada je Norvežanin član Vitessea, gdje igra veoma dobro, što je bio povod španskim novinarima da naprave intervju s njim.

Odegaard je poručio da i dalje vjeruje da se može izboriti među Kraljevima.

"Kad sam potpisao za Real, očekivanja su bila zaista ogromna. To je normalno kada Real dovodi nekoga ko ima 16 ili 17 godina, svi očekuju čuda. Međutim, od mene se možda očekivalo i previše, još sam bio dijete. Iskreno, žao mi je što nisam dobio više prilika u Realu. Možda sam mogao napraviti više, ali otkako sam došao u klub, znao sam da mi slijede posudbe. Bio sam svjestan toga, teško se izboriti za mjesto u klubu kakav je Real Madrid. Još sam mlad i ispred mene je puno godina. Znam da nisam ni blizu svog vrhunca, a želim raditi kako bih dobio novu šansu u Realu", poručio je Odegaard.

Inače, ove sezone je odigrao 15 mečeva za Vitesse, postigao tri gola i upisao dvije asistencije u prvenstvu Holandije i kupu.