Nogomet
16

Odbor direktora FK Sarajevo: Vincent Tan donio je mnogo toga dobrog klubu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Američki portal Bloomberg jučer je objavio kako malezijski milijarder Vincent Tan prodaje klubove u kojima ima dio vlasništva, a među njima je i Fudbalski klub Sarajevo.

Tan ima svoj udio u Cardiff Cityju, Kortrijku, Los Angeles FC-u i Sarajevu. Tim povodom javnosti se obratio i Odbor direktora FK Sarajevo čije saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Fudbalski klub Sarajevo se trenutno nalazi na drugom mjestu na ligaškoj tabeli, sa dva boda zaostatka za vodećom ekipom. U narednoj utakmici, naš klub će gostovati Olimpicu. Fokus kluba u ovom trenutku jeste osvajanje tri boda na predstojećoj utakmici.

Većinski vlasnik upravljačkih struktura u Skupštini FK Sarajevo, gosp. Vincent Tan donio je mnogo toga dobrog Fudbalskom klubu Sarajevo. FK Sarajevo je u svojoj historiji imao mnogo lijepih i uspješnih trenutaka i iz svake priče klub je izašao bolji i jači. Ne postoje prepreke da tako ne bude i u budućnosti.

Pozivamo sve naše navijače i simpatizere da budu uz stručni štab i naš prvi tim na predstojećim utakmicama, te da zajedničkim snagama idemo u nove pobjede", stoji u saopćenju.

Saopćenje su dali bh. članovi Odbora direktora: predsjednik Alen Hujić, te članovi Dino Čolaković i Elvir Krajina.

Osim njih, u Odboru direktora se nalaze i Ken Choo i Lim Meng Kwong.