|

Odbio 200.000 € za namještanje i dobio poziv u reprezentaciju

Odbio 200.000 € za namještanje i dobio poziv u reprezentaciju
0
T
Totalsport
25.12.2011. u 14:32
9
komentara
0

dijeljenja
Odbio 200.000 € za namještanje i dobio poziv u reprezentaciju Simone Farina
Simone Farina, igrač talijanskog drugoligaša Gubbija, odbio je ponudu od 200.000 eura za namještanje utakmice Kupa Italije između Cesene i Gubbija koja je odigrana 30. novembra.
Farini je, kako piše La Gazzetta dello Sport, njegov bivši suigrač iz mlade ekipe Rome, Alessandro Zamperini, ponudio 200.000 eura krajem septembra da potkupi golmana i suigrače iz odbrane, kako bi utjecali na ishod susreta.

Farina je odbio ponudu i slučaj prijavio policiji, koja je, dakako, zahvaljujući njegovoj prijavi krenula u akciju. U Italiji Farina uživa status nacionalnog heroja. Selektor reprezentacije Cesare Prandelli odlučio ga je nagraditi pozivom na pripreme reprezentacije krajem februara za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a.

"Farina je učinio veliko djelo! Pokazao je golemu hrabrost i izvanrednu unutarnju snagu. To što je napravio nije lako i zato ga sada svi moramo podržati i zahvaliti mu se", rekao je Prandelli.

Ipak, predsjednik Gubbija Marco Fioriti smatra kako Farinu ne treba tretirati kao ''nacionalnog heroja''.

"Poziv na pripreme reprezentacije je lijepa nagrada. No, ono što je učinio Farina ipak bi trebalo potpadati pod kategoriju ''normalno'' u svijetu sporta. Kada bismo toj priči pridavali previše pažnje i važnosti, na neki način bi sugerirali da u nogometu postoji enormno velika količina korupcije. Ovaj sport ipak ne vode kriminalci i kladioničarske mafije", zaključio je predsjednik Gubbija.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...