Izostavljen iz tima
356

Od kapitena kluba do suspenzije: Sarajevo oslobodilo Ziljkića od treninga i obaveza

N. K.
Ziljkić bio i kapiten Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ziljkić bio i kapiten Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo odlučio je suspendovati ofanzivca Almedina Ziljkića (28) te su ga tim povodom oslobodili od treninga i ostalih obaveza prema klubu. To piše u klupskom dokumentu koji je procurio u javnost te se pojavio na društvenim mrežama.
Naime, sportski direktor Senijad Ibričić je navodno obavio razgovor sa Ziljkićem nakon gradskog derbija sa Željezničarom te ga odlučio suspendovati do kraja marta.

Odluka je, kako piše u dokumentu, donesena nakon temeljite analize situacije i uzimajući u obzir dugoročne ciljeve Sarajeva.

Dokument koji je procurio u javnosti (Foto: Screenshot)
Dokument koji je procurio u javnosti (Foto: Screenshot)

Ziljkiću je pojašnjeno kako se klub trudio pružiti podršku svim igračima, ali da je ponekad neophodno napraviti teške odluke kako bi osigurali harmoniju unutar tima.

Istaknuto je kako će do dana rješavanja statusa Ziljkića u Sarajevu, klub uredno izmirivati sve finansijske obaveze prema ofanzivcu po osnovu ugovora.

Kontaktirali smo i FK Sarajevo povodom dokumenta, ali iz kluba s Koševa nam nisu željeli ni potvrditi ni demantovati informacije koje su procurile u javnost.

Ziljkić se, shodno tome, danas nije našao u rosteru za duel 22. kola Wwin lige BiH protiv Igmana (2:2).

Podsjetimo, Ziljkić je u Sarajevo stigao u januaru prošle godine iz redova Olimpije uz odštetu od 100.000 eura. Za kratko vrijeme postao je miljenik svlačionice i kapiten tima, ali onda su kola krenula nizbrdo te je sada suspendovan.