Mourinho ciničan kao i obično
4

"Od Barce smo naučili da ne pričamo o sudijama i da ne simuliramo"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho pojavio se na konferenciji za novinare nakon posljednjeg treninga uoči puta u Barcelonu na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa kralja.

Real i Barcelona su, podsjetimo, u prvom polufinalnom dvoboju odigrali neriješeno 1-1, a u utorak će na Camp Nouu odlučiti ko će u finale.

"Bit će to potpuno drugačija utakmica od svih dosadašnjih koje smo odigrali protiv Barcelone. Radi se o velikom suparniku, a na nama je da pokušamo odigrati najbolje što možemo i da izvučemo najbolji rezultat", rekao je Portugalac i kratko se osvrnuo na stanje Xabija Alonsa i Karima Benzeme koji su imali problema s povredama.

"Trenirali su dobro i bit će spremni za utakmicu".

Novinari su potom pitali Mourinha za komentar izjava privremenog trenera Barcelone Jordija Roure koji je kritikovao ranije suđenje Undiana Mallenca, sudije sutrašnjeg dvoboja.

"Ja bih se radije držao sportskih lekcija koje smo naučili od Barcelone u prošlosti. A to je da ne pričamo o sudijama i da ne stvaramo pritisak na njih, da ne tražimo kartone za svoje suparnike i da ne pokušavamo simuliranjima iznuditi opomene za suparničke igrače. I naravno, da igramo nogomet, što Barcelona radi vrlo dobro", poručio je uobičajeno cinični Mourinho.

Za kraj je Portugalac prokomentirao teških desetak dana koji su pred njegovim igračima, s dva El Clasica protiv Barcelone, te uzvratnom utakmicom osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

"To su utakmice kakve volimo igrati i kakve svako želi igrati. Volim utakmice koje su teške. Spremni smo i radujemo se velikim dvobojima".