Nogomet
0

Očajnički potez Van Gaala: Vratio sa posudbe napadača koji ne pogađa ni za Preston

Anadolija
Katastrofalni rezultati Manchester Uniteda u decembru 2015. godine natjerali su menadžera Louisa van Gaala da sa posudbe iz Prestona vrati mladog napadača Willa Keanea (22).

"Crveni đavoli" se dosta muče sa realizacijom ove sezone. U 19 utakmica Premier lige postigli su 22 gola. Svega šest premierligaških timova u dosadašnjem toku sezone postiglo je manje golova od Uniteda. Pri tome vrijedi dodati da su najbolji klupski strijelci sa po svega četiri gola Juan Mata i Anthony Martial.

Van Gaal je ljetos prodao napadače Robina van Persieja i Javiera Hernandeza, a nedavno je Brightonu posudio Jamesa Wilsona. Stoga se odlučio sa posudbe vratiti Keanea.

Ovom odlukom holandskog trenera razočaran je Simon Grayson, menadžer Prestona kojem u povratničkoj sezoni solidno ide u drugom razredu engleskog fudbala (Championship).

"To se desilo u 24 sata. United smatra da mu je potreban njihov igrač i tu ništa ne možemo. Razočaravajuće je što smo izgubili Keanea. U proteklih nekoliko nedjelja pronašao je pravu formu. Međutim, to se dešava kada dovedete igrača na posudbu. Vjerovatno ćemo u narednim danima potražiti neko rješenje na tržištu. Za Keanea je povratak u Manchester veliki korak. Za nas je redovno igrao u dobroj je formi i vidjećemo kako će se snaći", zaključio je Grayson za britanske medije.

Keane je ove sezone za Preston odigrao 22 utakmice i postigao samo dva gola. Pravo nastupa za United ima odmah, pa će tako konkurisati za sutrašnji susret 20. kola protiv Swansea na Old Trafordu.