Puno preokreta
52

Objavljen videoprilog puta FK Željezničar u Izrael, boravka u Haifi i povratka u Sarajevo

K. H.
FK Željezničar nije odigrao meč protiv Maccabi Haife u okviru 1. pretkola Evropske lige nakon što su rezultati testova na koronavirus pokazali da među članovima delegacije Plavih koja je stigla iz Sarajeva ima pozitivnih igrača, a u videoprilogu 1921.tv možete pogledati kako je izgledao boravak aktuelnog lidera Premijer lige u Izraelu.
Plavi su u četvrtak trebali igrati protiv Maccabija, no meč je na zahtjev tamošnje vlasti otkazan, a o svemu govorio je i trener Željezničara Amar Osim koji je pokušao barem djelomično objasniti šta se desilo u Izraelu.

"Kada se testiramo u ponedjeljak u Sarajevu imat ćemo jasniju sliku o stanju u ekipi, mada sam poprilično siguran da ćemo opet svi biti negativni. Pri tome, ne kažem da je riječ o nekim 'mučkama', nego jednostavno, možda su testovi drugačiji ili osjetljiviji, a mi da smo htjeli nešto mutiti ne bi ostavili šest igrača u Sarajevu", rekao je Osim i nastavio:

"Mi svakako nećemo trenirati do utorka jer ne igramo za vikend, nadam se da ćemo do tada imati jasniju sliku o igračima i napokon početi trenirati te razmišljati o nogometu, što nije bio slučaj zadnjih dana", istakao je u Haifi trener Plavih.

Plava ekspedicija se u četvrtak u večernjim satima vratila u Sarajevo i svi su potpisali rješenje o samoizolaciji do ponedjeljka, kada će se čitav tim opet testirati i onima koji rezultati budu negativni na koronavirus, bit će ukinuta zabrana kretanja.