Haos na stadionu
63

Objavljen snimak brutalne tučnjave iz tunela derbija između Fenerbahčea i Bešiktaša

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Uzvratni meč polufinala Kupa Turske koji se jučer igrao između Fenerbahčea i Bešiktaša prekinut je u 59. minuti kada je tvrdim predmetom u glavu pogođen trener gostiju, a nakon čega je došlo do velike tuče u tunelu.

Navijači Fenera su tokom čitavog meča gađali gostujuće igrače raznim predmetima, a do prekida je došlo na početku drugog poluvremena, nakon što je s tribina trener Bešiktaša Šonoa Guneš pogođen u glavu, zbog čega je završio sa šavovima na glavi.

U tim trenucima, rezervni golman Bešiktaša Tolga Zengin krenuo je na tribine kako bi se obračunao s domaćim navijačima, ali su s tribina poletjeli novi predmeti, a ubrzo su se igrači Bešiktaša povukli s terena.

Ludilo je navodno i u tunelu gdje je nekoliko teških udaraca u glavu dobio pomoćni trener Bešiktaša Erdinc Gultekin, a na internetu se brzo pojavio snimak tučnjave.

Kakav će epilog nakon svega biti, još uvijek nije poznato, ali prema prvim informacijama, iz redova Bešiktaša očekuju pobjedu za zelenim stolom zahvaljujući kojoj će se plasirati u finale Kupa Turske.

Podsjećamo, u prvom meču rezultat je bio 2:2, a u 59. minuti uzvratnog susreta nije bilo pogodaka.