Svečani program
53

Obilježeno 100 godina Slobode, uručena posebna priznanja sportskim radnicima

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
U prisustvu velikog broja navijača i sportskih djelatnika danas je na stadionu Tušanj u Tuzli obilježena 100. godišnjica Fudbalskog kluba Sloboda.

Polusatni svečani program bio je uvertira u međunarodnu prijateljsku utakmicu koja se igra na Tušnju između Slobode i zagrebačkog Dinama, a današnju svečanost upotpunila su uručenja posebnih a priznanja sportskim radnicima, a navijačka skupina koja bodri Slobodu, poznatija kao Fukare za 19. minutu prijateljske utakmice najavila je i izvođenje posebne koreografije.

Za prigodu obilježavanja 100. godina postojanja i rada Slobode izrađen je i poseban dres na kojem su ispisana imena 573 nogometaša koji su igrali u klubu s Tušnja.

Igrači Dinama jučer su stigli u BiH gdje su prvenstveno uveličali proslavu 100 godina postojanja Nogometnog kluba Žepče, a potom su se uputili u Tuzlu gdje su, između ostalog danas položili cvijeće na Tuzlanskoj kapiji i odali počast žrtvama masakra koji se desio prije 24 godine.

Današnja svečanost od velikog značaja je i za nogometaše Slobode. Naime, klub se nalazi u izuzetno velikim finansijskim problemima, a građani su danas pokazali da se uz crveno-crne nalaze i u dobru i u zlu.