Nogomet
2

Obala Slonovače ostala bez selektora

Totalsport
Sabri Lamouchi (Foto: EPA)
Sabri Lamouchi (Foto: EPA)
Poslije dramatičnog ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, selektor Obale Slonovače nogometne reprezentacije Sabri Lamouchi povukao se s funkcije.

Obala Slonovače je u posljednjem kolu grupe C poražena od Grčke s 2-1 i to pogotkom Georgiosa Samarasa iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. Grci su prošli dalje, a Slonovi treći put zaredom napuštaju SP već nakon prvog kruga.

"Moj ugovor je prestao vrijediti ispadanjem sa SP-a. Neće biti produžen, a vjerojatno i razumijete zašto. Dao sam sve od sebe u posljednje dvije godine, ali moj posao s Obalom Slonovače je došao kraju. Uživao sam s ovom ekipom i ponosan sam što sam predstavljao ovu veliku naciju", poručio je Lamouchi.

"Izgubili smo na okrutan način, ali Grci su napravili dovoljno za pobjedu. Bili smo minutu udaljeni od velikog rezultata, ali mali detalji odlučuju utakmice na ovoj razini. Razočaran sam i frustriran", dodao je bivši francuski reprezentativac.

Nekadašnji nogometaš Auxerrea, Monaca, Parme, Intera i Marseillea postao je selektor Obale Slonovače u maju 2012. godine. Na lanjskom Afričkom kupu nacija nije uspio odvesti reprezentaciju dalje od četvrtfinala.