NSBiH
0

O selektorima mlađih selekcija na narednoj sjednici Izvršnog odbora

FENA
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Sjedište Nogometnog saveza BiH
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je razmatrao izvještaje o radu reprezentativnih selekcija.

Zaključeno je da tehnički direktor Denijal Pirić za narednu sjednicu pripremi prijedloge za imenovanja selektora svih selekcija, osim A reprezentacije, kao i za popunu stručnih štabova navedenih selekcija.

Na 36. sjednica IO zaključeno je također da aktivnosti na usvajanju novog Statuta NSBiH teku po utvrđenoj proceduri i dinamici.

Kako je saopćeno iz Saveza, koordinator ovog projekta Velid Imamović je informirao članove IO da je dio plana koji se odnosio na razgovore s entitetskim savezima već obavljen, a dio koji se odnosi na kontakte s drugim nadležnim subjektima planiran je za početak naredne godine.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog nove organizacione strukture Generalnog sekretarijata saveza, Izvještaj o finansijskom stanju, prednacrt Budžeta i plan likvidnosti za 2011. godinu, Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju za prvi kvartal 2011. godine i Prijedlog Odluke o raspisivanju tendera za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja NSBiH u 2010. godini.

Konstatovano je da Savez ovu godinu s finansijskog aspekta završava pozitivno, ali da problem stvaraju ranija dugovanja kao i neočekivana potraživanja. Nakon provedene konkursne procedure Nešo Borovčanin je imenovan na mjesto sekretara za ekonomsko-finansijske poslove NSBiH.

Usvojeni su prijedlozi odluka o zimskom prelaznom roku u sezoni 2010./2011., koji traje od 17. januara do 14. februara 2011., te kalendaru takmičenja u proljetnom dijelu sezone. Prema prjedlogu, proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH počinje 26. februara a završava 28. maja 2011. godine, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.