Alex Ferguson
0

"O naslovu prvaka odlučivat ćemo mi i Chelsea"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Utrku za naslov engleskih nogometnih prvaka menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, sveo je na dva kluba - svoj i Chelsea.

Trofejni škotski trener primijetio je da je start sezone u Premieshipu krajnje uzbudljiv, no odbio je pomisao da bi izjednačenost mogla vladati i do samog kraja prvenstva.

U ovome je trenutku londonski Chelsea vodeća momčad lige s 30 osvojenih bodova iz dvanaest odigranih utakmica. Pet bodova manje na ljestvici sakupio je trećeplasirani United, kao i drugoplasirani Arsenal s utakmicom manje. Tottenham na četvrtom mjestu ima 22, a petoplasirana Aston Villa 21 bod.

Ipak, uspjesi tih klubova niti malo ne uzbuđuju Fergusona koji kaže:

"Mislio sam da će ova sezona izgledati drugačije od prošle. Top momčadi pišu poraze i gube bodove kao nikada u uvodnim utakmicama sezone. To podiže nadu da bi sezona mogla biti uzbudljiva, ali iskustvo mi kazuje da će u končanici dvije momčadi voditi utrku za naslov prvaka".

"Kada su u pitanju mjesta koja vode u Ligu prvaka, tu bih najlakše mogao izabrati klubove bacanjem novčića. Mogu to biti Tottenham, Aston Villa, Everton ili Manchester City sa bogatstvom kojeg ima. Takmičenje je teško, a svi od njih kandidiraju za jedno od četiri mjesta vrha tabele", zaključio je Ferguson.