Carlo Ancelotti
0

'Wenger je možda čarobnjak!'

Totalsport
Verbalna prepucavanja menadžera najjačih klubova u engleskom Premiershipu nisu rijetkost, a u jedno takvo upustio se menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti.

Italijanskog trenera očigledno živciraju konstantne tvrdnje Arsenalovog francuskog ''coacha'' Arsenea Wengera da će Chelsea podlegnuti pritisku borbe za naslov prvaka s njegovim najvećim rivalima među kojima je, dakako, i Arsenal.

Chelsea je još uvijek vodeća ekipa u prvenstvu, iako je u decembru upisao samo dvije pobjede u prvenstvu. Kola su za Ancelottija i njegovu družinu krenula nizbrdo baš nakon sjajne predstave i uvjerljive pobjede na Emiratesu protiv Arsenala 3-0 krajem novembra. Arsenal je, pak, nakon toga u decembru osvojio 16 od mogućih 18 bodova, pa sada za Chelseajem zaostaje samo 4 boda na ljestvici, a ima i susret manje. Između njih je i Manchester United sa 43 boda, odnosno dva manje od Chelseaja, a dva više od Arsenala. No, i Fergusonov tim ima odigran susret više od Arsenala, čiji je menadžer Arsene Wenger još nakon poraza od Chelseaja 3-0 rekao da je ekipa sa Stamford Bridgea ''ranjiva''...

  • To je rekao nakon te utakmice? Onda je Wenger možda nekakav čarobnjak?! - čudi se Ancelotti.

  • Nikada nisam tvrdio da je Chelsea nepobjediv. Takva ekipa u nogometu ne postoji. Imali smo problema u decembru i nismo dobili neke utakmice koje smo trebali dobiti. Ipak, i dalje smo prvi na tabeli, što znači da smo u prvom dijelu sezone bili bolji od svih ostalih. Imali smo loših trenutaka, ali imali su ih i ostali. Uvjeren sam da smo ostavili ovo loše razdoblje iza sebe i da su sada svi problemi iza nas – dodao je optimistički Ancelotti.

Ipak, ne prihvaća mišljenje Alexa Fergusona koji je kazao da će se do kraja prvenstva voditi utrka za naslov između dvije ekipe, misleći pritom na svoj Manchester United i Chelsea.

  • Manchester United i Arsenal su nam za petama, mislim da će prvenstvo do kraja biti zanimljivo i neizvjesno. Ne bih otpisao niti Manchester City, dok za Aston Villu, Tottenham ili Liverpool nisam siguran mogu li se uključiti u borbu za titulu. Ali sam zato siguran da nama neće biti lako protiv niti jedne od tih ekipa u međusobnim dvobojima.