Nogomet
23

Nwankwo Kanu: Super orlovi mogu pobijediti BiH

Klix.ba
Nwankwo Kanu (Foto: EPA)
Nwankwo Kanu (Foto: EPA)
Bivši kapiten nigerijske reprezentacije i nogometaš Ajaxa, Intera, Arseala, West Bromwich Albiona i Portsmoutha, Nwankwo Kanu, u izjavi za nigerijske medije je rekao da Nigerija može pobijediti BiH, a na kraju i završiti na prvom mjestu u grupi.

Nigerija je slabo započela takmičenje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu odigravši 0:0 protiv Irana, a njihov sljedeći protivnik je reprezentacija BiH u utakmici koja će biti odigrana na Areni Pantanal u noći sa subote na nedjelju.

Ekipa nigerijskog selektora Stephena Keshija će nakon utakmice s BiH snage odmjeriti s Argentinom 25. juna, a Kanu vjeruje da Super orlovi mogu pobijediti Zmajeve i Gaučose te na kraju završiti na prvom mjestu grupe F.

"Možemo pobijediti svaki tim, pa i BiH i Argentinu. No, kako bi u tome uspjeli, moramo se mnogo potruditi i mnogo uraditi an terenu. Prerano je govoriti o šansama Nigerije za drugi krug, odigrali smo jednu utaklmicu, ali sada moramo krenuti naprijed. Nadam se da smo naučili dosta u utakmici s Iranom, izvukli pozitivne stvari i napredovali", izjavio je Kanu, koji je za Nigeriju igrao na ti SP-a.