NSBiH: Begić i Baković na sastanku u Nyonu

F
FENA
24.1.2013. u 17:11
0
1
NSBiH: Begić i Baković na sastanku u Nyonu
0
NSBiH: Begić i Baković na sastanku u Nyonu Elvedin Begić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković danas su u sjedištu UEFA-e u Nyonu prisustvovali sastanku čelnika UEFA s predsjednicima i generalnim sekretarima svih evropskih nacionalnih asocijacija.
Na ovom sastanku razgovarano je o amandmanima na Statut FIFA-e, koji se, pored ostalog odnose na izmjene i dopune bitnih odredbi vezanih za uslove i procedure prijema u članstvo FIFA, strukturu i funkcionisanje pojedinih organa i tijela FIFA, itd. Ovi amandmani će biti razmatrani na redovnom godišnjem FIFA Kongresu, koji će biti održan krajem maja u Mauricijusu.

Prije ovog zajedničkog sastanka predsjednik Begić i generalni sekretar Baković imali su odvojene susrete s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem i njegovim saradnikom, direktorom nacionalnih asocijacija Theodorom Theodoridisom.

Uz čestitke na izboru za prvog čovjeka Saveza, čelnici UEFA su najavili novi susret i dalju potpunu podršku predstojećim reformama i pomoć Savezu kroz razvojne projekte, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: