|

Blatter: FIFA očekuje potpunu stabilizaciju NSBiH

Blatter: FIFA očekuje potpunu stabilizaciju NSBiH
0
F
FENA
22.1.2013. u 15:51
4
komentara
0

dijeljenja
Blatter: FIFA očekuje potpunu stabilizaciju NSBiH Sepp Blatter (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) Elvedin Begić, član Odbora za savjetovanje i posredovanje NSBiH Faruk Hadžibegić i generalni sekretar Jasmin Baković sastali su se danas u švicarskom Cirihu s predsjednikom FIFA-e Seppom Blatterom i generalnim sekretarom Jeromeom Valckeom, potvrdila je Feni glasnogovornica NSBiH Slavica Pecikoza.
Blatter je u Cirihu organizirao prijem za Begića povodom njegovog imenovanja na lidersku funkciju u Nogometnom savezu BiH, a predsjednik krovne nogometne institucije BiH upoznao je domaćina o aktuelnoj situaciji u Savezu i nogometu u Bosni i Hercegovini.

Čelnik FIFA-e je čestitao Begiću na izboru za prvog predsjednika NSBiH, te istaknuo da nakon pozitivnih pomaka koje je načinio Komitet za normalizaciju, FIFA očekuje nastavak implementacije planiranih reformi i potpune stabilizacije NSBiH. Predsjednik FIFA-e je naglasio da NSBiH može računati na dalju podršku i pomoć FIFA-e u svakom pogledu.

Begić je zahvalio Blatteru na konstantnoj podršci, a posebno nakon suspenzije i imenovanja Komiteta za normalizaciju. Prvi čovjek NSBiH naglasio je da Savez neće stati na onome što je urađeno do sada, nego će još više intenzivirati sve aktivnosti koje za cilj imaju konsolidaciju stanja na svim područjima djelovanja i dalji razvoj nogometa.

Posebno je apostrofiran problem infrastrukturnih uslova bh. stadiona i potreba da se, uz pomoć nadležnih institucija u BiH, ali i FIFA-e i UEFA-e, pripreme i realiziraju novi infrastrukturni projekti, saopćeno je putem zvaničnog portala NSBiH.

Begić je dodao da bi plasman seniorske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, što je postavljeno kao cilj, predstavljao snažan podsticaj za razvoj najpopularnijeg bh. sporta.

Članovi bh. delegacije u Cirihu su se susreli i s rukovodiocima svih odjela u FIFA-i, te su dobili korisne informacije o operativnim pitanjima koja se odnose na funkcioniranje i odnose FIFA-e i nacionalnih asocijacija.

Begić i Baković sutra će iz Ciriha otputovati u Ženevu, a zatim u Nyon, gdje će prisustvovati sastanku predsjednika i generalnih sekretara UEFA članica.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...