|

NSBiH odbio igrati protiv Katalonije zbog političkih konotacija

NSBiH odbio igrati protiv Katalonije zbog političkih konotacija
5
Klix.ba
3.12.2013. u 08:28
104
komentara
5

dijeljenja
NSBiH odbio igrati protiv Katalonije zbog političkih konotacija Tim Katalonije uglavnom čine igrači Barcelone
Nakon što smo jučer objavili vijest da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine odbio ponudu Nogometnog saveza Katalonije za odigravanje prijateljske utakmice, oglasila se i krovna kuća bh. nogometa.
Kako su za Špansku novinsku agenciju (EFE) kazali u Nogometnom savezu BiH, ponudu Katalonaca su odbili iz dva razloga. U slučaju da je utakmica dogovorena, selektor Safet Sušić ne bi mogao računati na sve reprezentativce, jer termin odigravanja susreta ne podliježe FIFA-inom rasporedu, dok su kao drugi razlog naveli "političke konotacije".

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković kaže da je pozivnica za odigravanje prijateljske utakmice stigla prije mjesec i po, a odbijena je nakon razgovora sa selektorom Safetom Sušićem.

"Nismo pristali jer je prijedlog bio da se utakmica igra krajem ove godine, kada ne možemo računati na sve naše igrače. S druge strane, postoje političke konotacije koje smo u ovom slučaju htjeli izbjeći", kazao je Baković za EFE.

Također, kako su za Klix.ba jučer rekli u Savezu, Zmajevi igraju utakmice samo sa selekcijama koje su priznate od FIFA-e i UEFA-e, što nije slučaj kada je riječ o reprezentaciji Katalonije.

Umjesto sa Zmajevima, Katalonci će prijateljsku utakmicu igrati protiv Zelenortskih otoka 30. decembra na stadionu Lluis Companys u Barceloni.
Prijavi grešku


Komentari (104)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...