Oštro mu zamjeraju
199

Novopazarac ponovo na udaru javnosti u Srbiji zbog nepjevanja himne, poručuju mu da igra za Bosnu

S. G.
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Rođeni Novopazarac i član reprezentacije Srbije Erhan Mašović ponovo se našao na udaru javnosti u svojoj zemlji iz razloga što ni ovoga puta nije pjevao himnu "Bože pravde".
Stameniti stoper odigrao je svih 90 minuta u pobjedi reprezentacije Srbije nad Jordanom od 3:2 u prijateljskom meču odigranom u Beču i bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača u svom timu.

Javnosti u Srbiji nije promaklo što Mašović ni ovoga puta, kao ni prije godinu dana pred utakmicu sa Slovenijom nije pjevao himnu svoje zemlje.

"Zanimljivo je da i ovoga puta himnu nije pjevao Erhan Mašović, dok je Japanac, Kacuhito Kinoši, oduševio srpske navijače", navode sa portala Srpski Insajder.

Riječ je o japanskom stručnjaku koji u reprezentaciji Srbije obnaša funkciju pomoćnog trenera Dragana Stojkovića Piksija, a koji redovno pjeva himnu "Bože pravde".

U komentarima čitaoci također nisu imali razumijevanja za ovu njegovu odluku da ne pjeva pomenutu himnu.

"Više Japanac postuje Srbiju, nego oni koji su u njoj rođeni, sramota", "Ne znam zašto muslimani igraju za Srbiju ako je ne osjećaju kao svoju zemlju, igrajte za Bosnu", "Ne treba ga više ni zvati i problem riješen", bili su samo neki od komentara.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj da jedan reprezentativac Srbije ne želi pjevati himnu ove zemlje.

Mašovićev sugrađanin Adem Ljajić svojevremeno također nije želio pjevati "Bože pravde" zbog čega ga je prije desetak godina tadašnji selektor, a danas pokojni Siniša Mihajlović izbacio iz nacionalnog tima.

Mašović je trenutno član njemačkog Bochuma u kojem je ove sezone bio zacementiran u početnoj postavi. Odigrao je 29 utakmica na kojima je zabio četiri gola, što za jednog stopera nije loš skor.

Prije ovog bundesligaškog tima nastupao je za Horsens, Trenčin, Club Brugge i Čukarički.