Nogomet
0

Novogradski sportski centar sutra otvara vrata budućim Zmajevima

NAP
Škola fudbala Novi Grad, zajedno s Općinom Novi Grad Sarajevo realizirala je veliki projekat izgradnje trening-kampa u naselju Bojnik, a simbolično uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu sutra će biti i otvorenje ovog terena s početkom u 18 sati.

Škola fudbala "Novi Grad“ je jedna od najmasovnijih škola u Sarajevu, kada je u pitanju fudbal. Okuplja oko 450 članova, uzrasta od 8 do 18 godina. Općina Novi Grad Sarajevo im je ove godine dodijelila, bez naknade, lokaciju za potrebe izgradnje trening kampa.

Inače, na ovoj lokaciji, kako nam je rekao Fadil Aganspahić, direktor škole fudbala "Novi Grad“ planirana je gradnja dva stadiona standardnih dimenzija i jednog manjeg stadiona.

"Bit će to prvi stadion u ovom dijelu novogradske općine i mjesto za održavanje treninga i utakmica za školu fudbala Novi Grad, a dogovorili smo i s lokalnim klubom Bojnikom da mogu koristiti teren", kaže Aganspahić.

Općina je ovo ranije neuređeno zemljište ustupila za izgradnju ovog kampa.

"Godinama smo pokušavali doći do prostora za gradnju sportskih terena, ali nismo naišli na razumijevanje lokalnih vlasti. Sada zaista imamo se čime pohvaliti, a teren izgleda veličanstveno", dodao je Aganspahić.