U Saudijskoj Arabiji
41

Novog svjetskog prvaka dobit ćemo večeras, City i Fluminense u borbi za milione

D. P.
City i Fluminense u borbi za tron (Foto: Bleacher Report Ilustracija/Twitter)
City i Fluminense u borbi za tron (Foto: Bleacher Report Ilustracija/Twitter)
Nogometaši Manchester Cityja i brazilskog Fluminensea večerašnjim okršajem odlučit će ko je novi svjetski klupski prvak na Kralj Abdullah stadionu u Džedi.

Svjetsko klupsko prvenstvo privodi se kraju, a tradicionalno će u finalu igrati najbolji timovi Evrope i Južne Amerike. Manchester City, prvak Starog kontinenta, važi za favorita protiv osvajača Copa Libertadoresa Fluminensea.

Izabranici Pepa Guardiole u polufinalu nisu imali nikakvih problema te su s "pola gasa" savladali japansku Urawu rezultatom 3:0. S druge strane, Fluminense je bio bolji od egipatskog Al Ahlyja rezultatom 2:0.

Manchester City će u ovom duelu igrati bez dvojice najboljih nogometaša i najvećih zvijezda, povrijeđenih Kevina de Bruynea i Erlinga Haalanda. Ubojiti dvojac se, tačnije, oporavio od povreda, ali nema pravo nastupa zbog FIFA-inih pravila.

Naime, FIFA ne dozvoljava nastup u finalu igračima koji nisu bili registrovani za polufinale. Tako su razočarenje dobili navijači Cityja koji su s nestrpljenjem čekali povratke De Bruynea i Haalanda.

Pobjednik večerašnjeg finala zaradit će pravo bogatstvo. Novom klupskom prvaku svijeta pripast će 4,65 miliona eura, dok će poraženi kući odnijeti 3,5 miliona eura.

Susret između Manchester Cityja i Fluminensea igra se večeras od 19 sati na Kralj Abdullah stadionu u saudijskoj Džedi. Direktan prijenos je u programu Arene Sport.