Nogomet
2

Novi uragan i 37. uzastopni meč bez poraza: Barcelona slavila, Getafe stradao

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je upisala 37. meč uzastopni meč bez poraza. Fenomenalna Blaugrana u 29. kolu Primere pomela je Getafe (6:0) na Nou Campu.

Rekli bismo - ništa novo. Pobjeda Barcelona nad Getafeom bila je očekivana, a ni šest golova u mreži Guaite nisu iznenađenje. Golmana gostiju prvo je matirao saigrač Rodriguez koji je u osmoj minuti postigao autogol. Potom je Guaita uradio ono zbog čega će imati makar jedan razlog da se s osmijehom prisjeća ovog meča. Naime, u 11. minuti odbranio je Messiju penal.

Osam minuta kasnije Messi se iskupljuje asistencijom za gol El Haddadija. Zatim za 3:0 u 32. minuti pogađa Neymar, a Messi ponovo upisuje asistneciju. Igrala se 40. minuta kada pogađa i Messi Tako je Blaugrana na poluvremenu imala 4:0. Posljednji put to je uspjela u aprilu 2015. godine. Interesantno, i tada je igrala protiv Getafea.

Peti gol za Barcu postiže Neymar u 51. minuti na treću asistenciju Messija u ovom meču. To je bio prvi put za Messija da asistira tri gola u jednom meču Primere. Konačnih 6:0 postavio je Arda Turan u 57. minuti.

Barcelona je ovom pobjedom nastavila fenomenalni niz nepobjedivosti. Blaugrana sada ima 37 vezanih mečeva bez poraza u svim takmičenjima. U tih 37 mečeva postigli su frapantnih 117 golova i primili samo 20. Gdje je kraj?

Tabela: