Snimak obišao svijet
87

Novi triler u Turskoj: "Teniska" pobjeda Galate, hat-trick Icardija i horor start za crveni

D. P.
Strašniji start dugo nismo vidjeli (Foto: Screenshot)
Strašniji start dugo nismo vidjeli (Foto: Screenshot)
Nogometaši Galatasaraya upisali su pobjedu "teniskim" rezultatom 6:0 protiv Kayserispora u 29. kolu turske Superlige, a meč je ponudio skoro sve što se može vidjeti u jednoj utakmici.

Od golova, penala, crvenih kartona do hat-tricka nekada velike zvijezde evropskog nogometa. Sve to smo vidjeli večeras u Istanbulu, a Galata je došla do devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče.

U prvom dijelu Mauro Icardi je postigao hat-trick za Galatasaray, dodao jednu asistenciju za Milota Rashicu, ali i promašio penal.

Najšokantniji trenutak utakmice vidjeli smo u 10. minuti nadoknade prvog dijela kada je Majid Hosseini priredio jedan od najgorih startova koje smo vidjeli ove sezone. Đonom je udario u lice Lucasa Torreiru i zasluženo je isključen.

[TWITTER]1646953862102675457[/TWITTER]

Rezultatom 4:0 otišlo se na odmor, a u nastavku Kerem Akturkoglu i Nicolo Zaniolo pogađaju za konačnih 6:0.

Ovom pobjedom domaćin je došao do devet bodova prednosti u odnosu na Fenerbahče koji ima utakmicu manje. Turska Superliga nam je zaista ove sezone ponudila nekoliko nevjerovatnih uzbuđenja, trilera, preokreta i "ludih" mečeva, a večerašnji iz Istanbula samo je nastavak uzbudljive sezone.