Poraz u uzvratu
585

Novi šok na Santiago Bernabeu: Leganes izbacio Real Madrid iz Kupa kralja

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Leganesa pobijedila je Real Madrid rezultatom 2:1 na Santiago Bernabeu, te je bez obzira na poraz u prvom meču rezultatom 1:0, osigurala prolazak u polufinale španskog Kupa kralja.

Kraljevski klub je u prvom meču slavio rezultatom 1:0 i činilo se da je pitanje pobjednika u polufinale već riješeno.

Tako nisu razmišljali i igrači Leganesa koji su u 31. minuti uzvratnog meča stižu do vodstva. Eraso je iskoristio grešku odbrane Real Madrida i udracem s nekih 20-ak metara sjajno matirao Casillu za veliko slavlje malobrojnih gostujućih navijača.

Ekipa Zinedinea Zidanea odmah je pokušala doći do poravnanja, ali bar u prvih 45 minuta u tome nisu uspjeli. Ipak, već u drugoj minuti nastavka Karim Benzema koristi asistenciju Lucasa i poravnava rezultat na 1:1.

Kada su svi mislili da pitanje prolaska Real Madrida u polufinale više neće doći u pitanje, Gabriel u 55. minuti još jednom šokira domaće navijače te donosi novu prednost, a na kraju će se ispostaviti i prolaz Leganesu u polufinale.

Već ranije su prolazak u polufinale osigurale ekipe Seville i Valencije, a posljednjeg putnika dobit ćemo nakon meča između Barcelone i Espaynola.