Veliko srce
1.5k

Novi sjajan gest: Navijači iz Dresdena poslali donaciju, Horde zla podijelile pomoć porodicama

F. Z.
Foto: Facebook/UNFKS (Horde zla)
Foto: Facebook/UNFKS (Horde zla)
Navijačke grupe širom Evrope tokom pandemije koronavirusa još jednom su pokazale koliko su društveno odgovorne. Praktično ne postoji navijačka grupa u Evropi koja se nije stavila u službu svojih građana posljednji mjesec.

Vršili su i još uvijek vrše kurirske usluge za najugroženije članove društva, selili bolnice, donirali novac bolnicama, osigurali osnovne higijenske potrepštine beskućnicima, ostavljali hranu u kesama za prolaznike koji je sebi ne mogu priuštiti, aktivirali telefonske linije kako bi ih ljudi kojima je pomoć potrebna mogli kontaktirati...

O tome koliko su dobrog za vrijeme pandemije koronavirusa uradile navijačke grupe moglo bi se dugo pisati. Satima. Izuzetak, naravno, nisu ni navijačke grupe iz Bosne i Hercegovine. Kao i uvijek kada je vanredna situacija, navijači su među prvima koji se stavljaju na raspolaganje.

To su uradili i navijači FK Sarajevo - Horde zla. Oni od početka vanredne situacije u Bosni i Hercegovini i Sarajevu pomažu onim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Ovaj put su im se u akciji koja traje već skoro mjesec pridružili i navijači Dynamo Dresdena.

Prije tri dana navijači Sarajeva organizovali su i aukciju. Prodavani su dresovi prvotimaca ekipe s Koševa, a novac od prodaje iskoristili su za pomoć građanima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa. Desetak dana prije toga odazvali su se pozivu Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i pomogli u sortiranju namirnica namijenjenih za njihove sugrađane.

Ultras Dynamo je navijačka grupa s kojom su Horde zla u prijateljskim odnosima. A navijači Sarajeva na zvaničnom Facebook profilu objavili su kako su uz pomoć prijatelja iz Njemačke u srijedu obišli 14 porodica i podijelili pakete pomoći.

"Uz pomoć naše braće iz Njemačke danas smo obišli 14 porodica kojima smo uručili pakete pomoći. Akcija se nastavlja", poručili su navijači Sarajeva.