Dobio otkaz
12

Novi selektor Japana otkrio: Halilhodžić je protiv volje igrača igrao previše defanzivno

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih bh. trenera Vahid Halilhodžić nedavno je dobio otkaz na klupi Japana, a novi selektor Samuraja Akira Nishino otkio je šta nije funkcionisalo na relaciji selektor-igrači.

On je rekao da je prvobitno bio iznenađen zbog otkaza koji je bh. stručnjak dobio, da se u jednom trenutku osjećao zbunjeno, ali da je na kraju donio odluku najbolju za igrače.

"U trenutku kada je odlučeno da Halilhodžić dobija otkaz, želio sam mu pružiti podršku kao što sam to uvijek radio, ali istovremeno sam gledao širu situaciju. Razmišljao sam o tome kako unaprijediti kvalitet tima pred važno Svjetsko prvenstvo. Priznajem da sam bio zbunjen u jednom trenutku, ali sam shvatio da je zbog igrača, to najbolji potez", kazao je Nishino.

Nakon toga, on je rekao da je komunikacija između trenera i nogometaša bila na izuzetno lošem nivou i da će Japan u budućnosti pokušati igrati ofanzivnije.

"Igrači su smatrali da igraju previše defanzivno, a tako ne znaju i ne žele igrati. Ja ću težiti da se vratimo ofanzivnom nogometu, da igramo napadački i borbeno, a to ćemo pokušati promijeniti već u narednim prijateljskim utakmicama do Svjetskog prvenstva", završio je novi selektor Japana.

Do smotre najboljih, reprezentacija Japana odigrat će prijateljske duel protiv Gane, a imat će još dvije provjere.