Kovačević na čelu kluba
35

Novi predsjednik Željezničara: Težište rada će biti finalizacija ugovora s Diglisićem

N. K.
Edis Kovačević (Foto: FK Željezničar)
Edis Kovačević (Foto: FK Željezničar)
Na sinoćnjoj redovnoj sjednici skupštine Fudbalskog kluba Željezničar za strateškog partnera izabran je Eldin Diglisić, dok je za novog predsjednika Upravnog odbora imenovan Edis Kovačević.
"Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora s našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke. Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja direktora, bit će izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas", rekao je Kovačević u svom prvom obraćanju.

Istakao je potom da će njegov Upravni odbor nastaviti s veoma dobrom komunikacijom s prvim timom.

"Mogu slobodno reći da je prvi tim dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja. Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja", dodao je.

Za kraj je poslao i određene poruke.

"Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima", poručio je novi predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.