Nogomet
52

Novi igrač Sturma voli BiH i Barcelonu, a najdraži pogodak dao je Brondbyju

Piše: Edin Isanović
Potencijalni bh. nogometni reprezentativac Anel Hadžić potpisao je u utorak ugovor sa Sturmom. Tako se nakon nekoliko godina boravka u Riedu priključio klubu koji je svojevremeno s dosta uspjeha vodio Ivica Osim.

Anel već više od dvije decenije živi u državi podno Alpa. Svojim nastupima u Riedu skrenuo je pažnju na sebe. Bio je u fokusu zanimanja medija. Hadžić je nosio dres mlade austrijske reprezentacije, ali je kasnije izjavio kako želi igrati isključivo za BiH.

On je nogometaš koji može biti alternativa na nekoliko pozicija. Krasi ga borbenost i sjajan udarac. Klasična je radilica na sredini terena s naglaskom na odbrambene zadatke i razaranje suparničkih napada. Bez dvojbe, bit će od velike koristi Sturmu, ali i Sušićevim trupama.

Prije nekoliko mjeseci dobio je i bh. državljanstvo. Naglašavao je kako je tada bio beskrajno veseo. Iako je imao ponudu da igra za najjači austrijski tim Hadžić je bio jasan. Podvukao je kako želi igrati samo u dresu Zmajave. Nije kalkulisao kao pojedini nogometaši.

Hadžić na Camp Nou stadionu
Hadžić na Camp Nou stadionu
Uvijek je isticao kako ima veliku ljubav prema BiH, jer su ga tako odgojili roditelji od malih nogu. Posebno je bio oduševljen podršci sa tribina koju imaju Zmajevi.

“BiH ima najbolje navijače na svijetu, ovo govorim bez imalo laskanja”, rekao je u jednom od intervjua za Klix.ba Hadžić.

Anel vjeruje kako će se BiH plasirati na Mundijal koji će se 2014. godine održati u Brazilu. Najdraža pobjeda našeg državnog tima mu je ona u Genku 2009. kada smo pobijedili Beligiju 4:2 za vrijeme Ćirine ere.

Najdraži pogodak postigao je u Evropskoj ligi protiv Brondbyja. Njegov tim je u prvom meču slavio 2:0, ali su u uzvratu do 70. minute gubili 4:0. Nakon toga smanjili su na 4:1, da bi Hadžić golom u 88.minuti odveo svoj tim dalje.

Od stranih klubova voli Barcelonu i Borussiju Dortmund, a slobodno vrijeme često provodi sa psom. Budući bh. reprezentativac je za Klix.ba nakon potpisa ugovora istakao kako je sretan.

“Drago mi je da sam sada u Grazu. To je veliki klub kojeg je nekada trenirao naš stručnjak Ivica Osim. Ovo je još jedna stepenica u mojoj karijeri. Uskoro želim debitovati za bh. reprezentaciju”, istakao je Hadžić.