Sjajni Emir Kujović
0

"Novi Džeko" dolazi iz Švedske

Totalsport
Emir Kujović
Emir Kujović
I dok se za bosanskohercegovačkog nogometaša Edina Džeku otima pola Evrope, njegov bi nasljednik mogao doći iz Švedske. Ime mu je Emir Kujović i napadač je Halmstadta.

Talijanski portal Calciomercato piše kako su za 21-godišnjeg Kujovića interes pokazali mnogi klubovi, među kojima je i Wolfsburg, njemački prvak u kojem hljeb zarađuje "pravi" Džeko.

Kako je sve izvjesnije da će "bosanski dijamant" uskoro napustiti klub, Wolfsburg kao jednu od mogućnosti razmatra i angažman "švedskog Džeke". No, nije usamljen, na Kujovića su oko bacili i Lazio, kao i neki turski klubovi.

Kujović je odigrao dvije utakmice za švedsku U-21 reprezentaciju, ali ima i bh. državljanstvo. Nedavno je izrazio želju da zaigra na višem nivou, a Halmstadt za njegove usluge traži milion eura.

"Moj mi je menadžer rekao da me traži puno stranih klubova, što je dobro jer želim igrati u jačoj ligi. Mlad sam i još uvijek učim, ali se i osjećam spremnim", rekao je Kujović za Calciomercato.

"Lazio je velik, fantastičan klub. Volim Seriju A, odgovara mojoj igri iako su u njoj najbolji odbrambeni igrači svijeta", dodao je o ponudi rimskog kluba, osvrnuvši se potom i na usporedbe s Džekom.

"Jesam li ja novi Džeko? Ne znam, radije volim reći da sam novi Emir Kujović. Znam Džeku, ali u Švedskoj me, naprimjer, upoređuju s Elmanderom. Ali ja želim da me svi znaju kao Emira Kujovića", završio je.