Počeli pregovori
44

Novi Barcelonin sponzor finansirat će Messijev ugovor i rekonstrukciju Camp Noua

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dok Barcelonine pristalice i dalje neumorno čekaju kada će vidjeti zvaničnu vijest da je Lionel Messi produžio ugovor i tako potvrdio svoju vjernost klubu vjerovatno do kraja karijere, čelnici katalonskog velikana su smislili sjajan plan kako isplatiti ugovor.

Naime, Barcelona je sinoć započela pregovore sa farmaceutskom korporacijom Grifols, inače stacioniranom u srcu Katalonije, tvrdi dobro obaviješteni radio Katalonija.

Grifols je spreman da potpiše sa Barcom dosad neviđeni sponzorski ugovor vrijedan vrtoglavih 340 miliona eura, koji bi bio iskorišten da se renovira dio stadiona Camp Noua i plati Messijev ugovor.

Grifols bi zauzvrat dobio pravo da stavi svoje ime na ime stadiona u narednih 30 godina.

Barcelonini čelnici su nedavno objavili plan renoviranja stadiona vrijedan 600 miliona eura, što bi uključilo i sređivanje same konstrukcije stadiona, modernizovanje kompletnog zdanja, ali i njegove okoline.

Kako klub nema samostalni kapital da uđe u ovaj projekt, kompanija Grifols je riješila da za tu priliku izdvoji 200 miliona eura, a od ostatka sume 90 miliona eura bilo bi utrošeno na Messijev bonus za potpisivanje novog ugovora.