Gasperini pred otkazom
0

VIDEO / Novara pobijedila Inter, "Nerazzuri" na 17. mjestu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prva utakmica 4. kola talijanskog nogometnog prvenstva ponudila je veliku senzaciju. Novara, novopačeni prvoligaš, savladala je na domaćem terenu milanski Inter s 3-1.

Prvi gol na susretu zabio je u 38. minuti Riccardo Meggiorini. U blizini sredine terena loptu je izgubio Esteban Cambiasso, a grešku argentinskog defenzivnog veznjaka domaća je ekipa skupo naplatila. Uslijedio je kontranapad koji je dovršio Meggiorini lijepim udarcem ljevicom s nekih desetak metara malo iskosa s lijeve strane u donji suprotni ugao nemoćnog Julija Cesara. Asistent kod pogotka bio je Andrea Mazzarini.

Do drugog gola čekalo se do 86. minute kada je strijelac bio Marco Rigoni iz jedanaesterca koji je prethodno izborio Takayuki Morimoto nakon prekršaja Andree Ranocchije. Zbog spomenutog prekršaja Ranocchia je zaslužio isključenje. Na 2-1 smanjio je Cambiasso u 89. minuti ljepim udarcem ljevicom s nekih desetak metara, da bi konačan rezultat u prvoj minuti sudijske nadoknade postavio Rigoni svojim drugim golom.

Novari je spomenuta pobjeda prva u Seriji A nakon 55 godina, a kod milanskog Intera produbljena je rezultatska kriza budući su "Nerazzurri" nakon tri odigrane utakmice u prvenstvu na tek jednom osvojenom bodu, te su pali na 17. mjesto tabele, jedno iznad zone ispadanja. Pozicija trenera "Nerazzurra" Gian Piera Gasperinija ozbiljno je uzdrmana, jer izgubili su Milanezi u još dvjema preostalim službenim utakmicama ove sezone: italijanskom Superkupu (Milan) i Ligi prvaka (Trabzonspor).

 Serie A, 4. kolo:

Novara – Inter Milan 3-1 (Meggiorini 38, Rigoni 86, 90+1 / Cambiasso 89)