Serie A
0

Ranijeri debitirao pobjedom na klupi Intera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Intera su s novim trenerom na klupi, Claudijem Ranierijem, ostvarili prvi pobjedu ove sezone uopće pobjedivši na gostovanju Bolognu s 3-1.

Nakon što Inter pod vodstvom Gian Piera Gasperiniji nije uspio upisati nijednu pobjedu u službenim utakmicama (talijanski superkup, Serie A, Liga prvaka), vodstvo kluba bilo je primorano uručiti otkaz treneru i dovesti Claudija Ranierija. Da bi to mogao biti dobar potez pokazalo je 5. kolo (četvrto igrano) Serie A u kojem je Inter slavio na gostovanju kod Bologne s 3-1.

Kao što je svaki početak težak, tako je bio i ovaj za novog trenera Intera. Bologna je bolje otvorila utakmicu, imala je više loptu u svojim nogama i dostojno je parirala evropskom prvaku od prije dvije godine. Međutim, Inter je bio taj koji je prvi došao do vodstva. Za 1-0 pogodio je Giampaolo Pazzini u 39. minuti na asistenciju Estebana Cambiassa i s tim se rezultatom otišlo na predah.

U nastavku je debi Ranierija na klupi Intera umalo pokvario Alessandro Diamanti pogotkom iz jedanaesterca u 66. minuti susreta. Samo umalo jer je s druge strane Diego Milito u 81. (ušao šest minuta ranije) uzvratio istom mjerom nakon što je na njemu i načinjen kazneni udarac. Do kraja susreta Inter je potvrdio svoju prvu pobjedu sezone pogotkom Brazilca Lucija na asistenciju Ganca Muntarija u 87. minuti utakmice.

Inter je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja i sada se, barem dok svi ne odigraju svoje susrete, nalazi na 12. mjestu s četiri boda.

Serie A, 5. kolo, rezultati:

Bologna - Inter 1-3 (Diamanti 66-11m / Pazzini 39, Milito 81-11m, Lucio 87) Milan - Cesena, kasnije

Napoli - Fiorentina, kasnije

Redoslijed: 1. Genoa 7, 2. Juventus 7, 3. Udinese 7, 4. Palermo 6, 5. Napoli 6...