Predsjednik na udaru
0

Nova snimka baca drugačije svjetlo na aferu s poljupcem koja trese nogomet u Španiji

N. K.
Jenni Hermoso veselo komentariše poljubac (Foto: Screenshot)
Jenni Hermoso veselo komentariše poljubac (Foto: Screenshot)
Špansku žensku nogometnu reprezentaciju već danima potresa seksistički skandal nakon osvojenog svjetskog naslova, a sada se pojavila nova snimka nakon poljupca zbog kojeg je na udaru predsjednik tamošnjeg saveza Luis Rubiales.
Naime, prvi čovjek španskog nogometa je prilikom ceremonije dodjele medalja u usta poljubio veznjakinju reprezentacije Jenni Hermoso (33) protiv njene volje, a kasnije joj je i ponudio brak za vrijeme slavlja u svlačionici.

Hermoso je kasnije je tokom live streama na Instagramu rekla da joj se nije svidio Rubialesov potez, a predsjednik se zbog svega navedenog našao na udaru javnosti te se od njega traži ostavka.

Međutim, Rubiales to žestoko odbija učiniti smatrajući da je poljubac bio plod obostrane želje, a sada je poslao snimku na kojoj se vidi kako Hermoso nakon trijumfa u autobusu reprezentacije oduševljeno pokazuje snimku njenog poljupca s predsjednikom.

S telefona je puštala video poljupca nasmijana i vesela, a u istom raspoloženju su bile i njene saigračice dok su ga gledale.

Snimku su pratile ovacijama te skandiranjem "Poljubac, poljubac!" i "Presi, presi!", što je u Španiji izraz kojim se oslovljavaju predsjednici.

Hermoso i saigračice su tada nasmijane komentarisale da je njihov poljubac sličan onom čuvenom nakon finala Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je španski legendarni golman Iker Casillas uživo pred kamerom poljubio televizijsku reporterku i svoju djevojku Saru Carbonero.