Nakon Haywarda
5

Nova povreda na NBA parketima: Jeremy Lin u suzama gledao povrijeđeno koljeno

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je Gordon Hayward na otvaranju nove NBA sezone doživio stravičnu povredu, košarkaš Brooklyna Jeremy Lin u drugoj noći nove sezone najjače lige svijeta opet je povrijedio koljeno.

On je u meču protiv Indiane nezgodno doskočio nakon jednog polaganja, a nakon toga je ostao sjediti ispod obruča gledajući u suzama svoje povrijeđeno koljeno.

Iz tabora Netsa još uvijek ne otkrivaju tačan stepen povrede njihovog košarkaša, međutim, prema tvrdnjama američkih medija u ovom klubu strahuju da bi on zbog ove povrede mogao propustiti veliki dio sezone.

Lin je ranije imao problema s tetivom lijeve noge koju je u prošloj sezoni povrijedio dva puta, da bi nakon toga pauzu morao napraviti zbog povrede zgloba

Košarkaš Brooklyna je za 25 minuta igre uspio postići 18 poena protiv Indiane, kojima je dodao i četiri asistencije, a u narednim danima trebala bi biti i zvanična informacija koliko će on biti van terena.

Podsjećamo, Indiana je slavila protiv Brooklyna nevjerovatnim rezultatom 140:131 u kojem je za 48 minuta igre postignut 271 poen.