Serie A
58

Nova bruka Intera: Bologna slavila na "Giuseppe Meazzi", Luciano Spalletti pred otkazom

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera su se nastavili brukati, a danas je u 22. kolu italijanske Serie A na "Giuseppe Meazzi" bologna odnijela sva tri boda slavivši rezultatom 1:0.

Nerazzurri su igrali u potpunosti bezidejno i nije nikakvo čudo što u 2019. godini imaju samo jednu pobjedu, i to u kupu protiv Beneventa (6:2).

Da nije bilo raspoloženog Samira Handanovića, Bologna bi slavila i mnogo ubjedljivije, a jedini pogodak na meču viđen je u 32. minuti susreta. Erick Pulgar je izveo korner sa lijeve strane, a Federico Santander glavom šalje loptu u mrežu.

Ovaj susret bi mogao biti i posljednji za Luciana Spallettija na klupi Intera, a da je u potpunosti izgubio konce pokazala je izmjena u 79. minuti kada je izveo Cedrica Soaresa, a u igru ubacio Andreu Ranocchiju da glumi napadača. No, Spalletti se mogao i proslaviti tom izmjenom jer je Ranocchia imao i najbolju priliku u finišu susreta, no njegov udarac iz voleja je odbranio Lukasz Skorupski.

Inter je na ovaj način upisao petu utakmicu zaredom bez pobjede u svim takmičenjima, dok je na klupi Bologne Siniša Mihajlović debitovao pobjedom.