Fa Cup
57

Nottingham pobijedio Arsenal i izbacio ih nakon 22 godine u prvom kolu

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Nottinghama pobijedila je Arsenal u posljednjoj utakmici 1. kola engleskog FA Cupa na domaćem terenu rezultatom 4:2 čime je ekipu Arsena Wengera koja brani ovaj trofej izbacila iz ovog takmičenja.

Domaći su u vodstvo stigli u 20. minuti kada Lichaj postiže pogodak za 1:0 da bi samo tri minute nakon toga na drugoj strani Mertesacker poravnao rezultat. Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, sjajni Lichaj koji igra na poziciji desnog beka postiže drugi pogodak za veliko slavlje domaćih navijača.

U drugom poluvremenu Nottingham je u 64. minuti dodatno povećao svoje vodstvo pogodkom Breretona s bijele tačke, a na drugoj strani Welbeck je još jednom smanjio prednost domaće ekipe.

Kada su svi očekivali veliku ofanzivu Arsenala, sudija Moss drugi put pokazuje na bijelu tačku odakle Dowell postiže pogodak za konačnih 4:2. Treba napomenuti da je ovaj nogometaš tokom izvođenja kaznenog udarca dva puta dirao loptu što sudija Moss nije vidio i pored velikih protesta igrača Arsenala.

Zanimljivo, sudije su i u prošloj i u pretprošloj utakmici svirali diskutabilne penale protiv Arsenala zbog čega je Arsene Wenger dobio tri utakmice kazne i današnju utakmicu proveo je na tribinama. U ranije odigranim utakmicama danas Shrewsbury i West Ham odigrali su bez pogodaka, dok je Tottenham na svom terenu rezultatom 3:0 savladao Wimbledon.