Pokrenuta istraga
0

Nogometni skandal trese Srbiju: Sumnja se u namještanje utakmica, pod lupom tri kluba

S. G.
Šta će istraga pokazati  Shutterstock
Šta će istraga pokazati Shutterstock
Nogometni savez Srbije pokrenuo je disciplinski postupak Kolubare, Spartaka i Mladosti GAT zbog sumnje da su namještali određene utakmice u srbijanskog Superligi.

Srbijanski mediji prenose ovu vijest uz opasku kako je u ovim mečevima zabilježeno nekoliko čudnih rezultata i situacija.

"Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog saveza Srbije, donijeta je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv klubova učesnika utakmica 32. kola plej-auta Superlige Srbije, Mladost GAT-Kolubara, odigrane 25. aprila u Novom Sadu, utakmice 33. kola plej-auta Superlige Srbije Kolubara-Spartak, odigrane 1. maja u Lazarevcu i utakmice 33. kola plej-ofa Prve lige Srbije, RFK Novi Sad-Radnički NB, odigrane 1.maja u Čelarevu, a na osnovu dostave pisane informacije od strane nadležnih organa UEFA o tome da su pomenuti klubovi svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povrijedili integritet takmičenja“, piše u saopštenju FSS-a.

Postupci su pokrenuti, a odluka bi morala da bude donijeta brzo, zbog regularnosti finiša oba takmičenja, budući da su preostala tri kola do kraja.