Usvojena žalba
16

Nogometni savez BiH promijenio odluku o suspenziji stadiona Grbavice

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Sjednica Apelacione komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u prostorijama NS BiH u Sarajevu.

Na sjednici je razmatrana žalba FK Željezničar iz Sarajeva na odluku Disciplinske komisije NS BiH da se zbog propusta u organizaciji meča 17. kola Premijer lige BiH između Želje i Tuzla Cityja, upotrebe pirotehničkih sredstava i neodgovornog ponašanja navijača, klub kažnjava igranjem jedne utakmice bez prisustva gledalaca, te novčano u iznosu od 2.000 KM.

Apelaciona komisija je djelimično usvojila žalbu, te je klub kažnjen zabranom prisustva gledalaca na tribini "Jug" u trajanju jedne prvenstvene ili Kup domaće utakmice i novčano u iznosu od 2.000 KM.

Podsjetimo, čelnici Željezničara najavili su nedavno ulaganje žalbe na odluku Takmičarske i Disciplinske komisije NS BiH budući da se nisu slagali s odlukom.

"Imajući u vidu dešavanja na bh. stadionima, te da je Grbavica u posljednjih nekoliko godina najposjećeniji stadion i stadion na kojem vlada fer i korektno navijanje, FK Željezničar ni u kojem slučaju nije saglasan sa odlukom i uložit će žalbu Apelacionoj komisiji", stajalo je tada u saopćenju Plavih.