Stigao odgovor
104

Nogometni savez BiH odbio Željinu molbu za uvid u dokumentaciju klubova

Piše: N. Kustura
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometni savez Bosne i Hercegovine odbio je molbu Fudbalskog kluba Željezničar da dobije na uvid dokumentaciju drugih klubova, saznaje portal Klix.ba.

Naime, klub s Grbavice je u petak uputio molbu za pregled dokumentacije neimenovanog aplikanta u postupku licenciranja, a danas je iz kuće bh. nogometa stigao odogovor.

"Shodno Vašem dopisu broj 313/2019 od 31.5.2019. godine, želimo Vas obavijestiti da Nogometni savez BiH, u skladu sa utvrđenim procedurama, ne može dokumentaciju dostavljenu od strane jednog aplikanta u postupku licenciranja davati drugim aplikantima na uvid", stoji u odgovoru Saveza, a potpisan je v.d. šef odjela za licenciranje klubova i međunarodne odnose Adi Osmanović.

Podsjetimo, Željezničar ove sezone neće igrati u evropskim takmičenjima nakon što je Drugostepena komisija za licenciranje NS BiH odbila žalbu Plavih na odluku Prvostepene komisije te tako potvrdila odbijanje licence.

Želji se na teret stavilo kašnjenje od četiri dana za uplatu duga oko 20.000 KM bivšem treneru Slavki Petroviću pa će umjesto najtrofejnijeg bh. kluba u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrati petoplasirani Radnik iz Bijeljine.