Izvršni odbor
2

Nogometni savez BiH iskazao punu podršku Baždareviću i reprezentativcima

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Redovna 12. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića.

Na sjednici je bilo prisutno 14 članova Izvršnog odbora, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i savjetnik Izvršnog odbora za pitanje nogometa Zvjezdan Misimović.

Nakon diskusija jednoglasno je usvojeno nekoliko izvještaja, a posebno se ističe izvještaj selektora "A" tima Mehmeda Baždarevića s proteklih kvalifikacionih utakmica protiv Kipra i Gibraltara.

Savez je za predstojeće kvalifikacione utakmice, koje naša reprezentacija igra sa Belgijom u Sarajevu i Estonijom u Talinu, dao punu podršku selektoru, stručnom štabu i reprezentativcima.

Zaključeno je da je potrebno iskoristiti sve potencijale i kapacitete u Savezu, kako bi se provođenjem neophodnih aktivnosti stvorili svi potrebni preduslovi za pripremu i odigravanje utakmica, koje se igraju narednog mjeseca.

Pored izvještaja za "A" selekciju, usvojen je i izvještaj selektora "U-21" selekcije Vinka Marinovića sa kvalifikacione utakmice protiv Rumunije i prijateljske utakmice protiv Crne Gore.

Usvojene su i informacije o finansijskoj situaciji Nogometnom savezu te o aktivnostima za narednu kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije koja će se odigrati 7. oktobra na stadionu Grbavica u Sarajevu.