Šta se dešava?
83

Nogometni savez BiH demantovao Velež: Sportski sud je odbacio žalbu mostarskog kluba

E. B.
Iz Fudbalskog kluba Velež danas su objavili da je njihov klub dobio bitku sa Nogometnim savezom BiH pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS) u Lozani, te da je ukinuta suspenzija njihovog predsjednika Šemsudina Hasića.
No, iz Nogometnog saveza BiH su poručili da je Velež izgubio predmet pred CAS-om.

"Danas je u NS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK Velež Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS BiH.

Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK Velež Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS BiH u cijelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK Velež Mostar za finansijsku odštetu", stoji u objavi saveza.

CAS još uvijek nije objavio zvaničnu vijest o okončanju postupka i bit će zanimljivo vidjeti šta će se uskoro naći na stranici https://www.tas-cas.org.