Novi problemi
105

Nogometni klub Čelik ponovo suspendovan, ovaj put zbog duga od 5.659 KM

N. K.
NK Čelik - FK Zvijezde 09
NK Čelik - FK Zvijezde 09
Nogometni klub Čelik iz Zenice ponovo je tehnički suspendovan nakon što do danas nisu isplatili dugovanja prema bivšem nogometašu Salki Jazvinu.

Naime, Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj krajem oktobra rješavala je zahtjev za pokretanje postupka protiv Čelika podnesen putem Advokatskog društva Spaho iz Sarajeva, a odnosi se na igrača Jazvina, kojim se traži isplata finansijskih dugovanja.

Komisija je potom donijela odluku da Čelik zbog prekršaja dužan Jazvinu isplatiti 5.659 KM.

Također, donijeta je odluka da ukoliko Čelik ne isplati navedeni iznos i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja NS BiH do 26.11.2019. godine, na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku prvenstva takmičarske 2019./20. godine.

Odluka Disciplinske komisije NS BiH
Odluka Disciplinske komisije NS BiH

Suspenzija je automatski i stupila na snagu budući da Čelik, kako saznajemo, nije uplatio dugovanja Jazvinu. Međutim, najkasniju priliku za uplatu imaju do odigravanja naredne utakmice i ako to učine suspenzija se ukida te će Čelik moći odigrati utakmicu Premijer lige.

Posebna opasnost za Čelik je što se klub već nalazi pred izbacivanjem iz lige budući da pravila jasno nalažu da klub ne smije u toku sezone propustiti da ne odigra dvije utakmice. Nedavni meč protiv Željezničara je otkazan zbog neisplaćenih dugovanja pa bi svako naredno otkazivanje utakmice značilo i izbacivanje iz lige.

Čelik bi ipak trebao do subote isplatiti dugovanja prema Jazvinu pa se najcrni scenarij za zenički klub vjerovatno neće ostvariti, ali se postavlja pitanje do kad će čelnici kluba s Bilinog Polja strašiti svoje navijače.