Bez pogodaka u Rizeu
285

Nogometna reprezentacija BiH u prijateljskom meču remizirala protiv Turske

Piše: E. B.
Foto: Milliyet
Foto: Milliyet
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom meču u Rizeu remizirala protiv Turske rezultatom 0:0.

Susret je obilovao prilikama, posebno u prvom poluvremenu i šteta je što 15.000 gledatelja na stadionu Rize Šehir nije vidjelo koji pogodak.

U 15. minuti viđena je prva velika prilika na utakmici. Džeko je nakon greške turske odbrane uposlio Višću, ali je njegov šut odbranio golman Bolat i odbio loptu u korner. Nakon kornera je pokušao i Vranješ, ali je bio neprecizan.

Tri minute kasnije ponovo su Zmajevi imali veliku priliku. Zakarić je iskoristio grešku odbrane domaće ekipe i odlično je pucao, Bolat odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Višća, ali je promašio čitav gol.

Turska je potom uspostavila terensku inicijativu, te su se redale prilike pred našim golom, ali Calhanoglu, Ozyakup i Under nisu uspjeli savladati Šehića.

U 33. minuti Calhanoglu je majstorski pronašao Ozyakupa koji dodaje do Unala koji je izašao sam na Šehića, ali je promašio gol.

Posljednju priliku u prvom dijelu susreta vidjeli smo u 40. minuti kada se Cimirot lijepo namjestio i šutirao, ali je lopta otišla tik pored stative.

Na poluvremenu selektor BiH Prosinečki je izvršio četiri izmjene. Izašli su Pjanić, Šehić, Džeko i Višća, a ušli su Prcić, Begović, Bajić i Milošević, što se itekako osjetilo na igri naše selekcije koja je postala jalova i bezidejna.

Dvadesetak minuta prije kraja susreta Turska je imala novi zicer kada je rezervista Tosun izašao sam pred Begovića, ali je šutirao pored gola.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja i susret je završen bez pogodaka.

Našoj selekciji u ponedjeljak predstoji susret Lige nacija protiv Sjeverne Irske na Grbavici.