Susret u 13 sati
42

Nogometašice BiH danas u Zenici u prvoj utakmici baraža za A Ligu nacija dočekuju Švedsku

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici igrati prvo susret baraža za ulazak u diviziju A Lige nacija protiv Švedske.

U ovom dvomeču je Švedska veliki favorit s obzirom da se radi o jednoj od najboljih selekcija svijeta, no atmosfera u našoj selekciji je na veoma visokom nivou i izabranice Samire Hurem se nadaju kako mogu napraviti iznenađenje.

"Dat ću sve od sebe da što bolje odigramo utakmicu. Znamo s kim se susrećemo, jednom od najboljih svjetskih reprezentacija, a mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu. Bez obzira koliko je protivnik jak, zadovoljstvo je igrati protiv takvih ekipa. Nemamo mnogo izgubiti, a dosta možemo dobiti. Igrali smo dobro u Ligi nacija, a sada želimo pokazati da nismo tu slučajno gdje smo sada. Fokusirani smo na našu igru, bitno je da odigramo utakmicu, a rezultat će doći sam po sebi", izjavila je kapitenka naše selekcije Milena Nikolić.

Šveđanke su u Zenicu stigle u izuzetno jakom sastavu. Predvode ih kapitenka Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Amanda Ilestedt, Olivia Schough, Linda Sembrant, Jonna Andersson i Zećira Mušović.

Bosna i Hercegovina se sa Švedskom posljednji put sastala 2013. godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. godine. Šveđanke su na domaćem terenu pobijedile rezultatom 3:0, a na Bilinom polju u Zenici su slavile s 1:0.

Današnji susret između Bosne i Hercegovine i Švedske se igra u Trening centru NS BiH s početkom u 13 sati. Ulaz je besplatan, a direktan televizijski prijenos je osiguran na kanalima Arena Sporta.