Plavi se okupili
107

Nogometaši Željezničara počeli pripreme na Grbavici

Piše: E. B.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su počeli pripreme za nastavak sezone. Okupljanje i prvi trening Plavih su obavljeni na Grbavici, a o očekivanjima u nastavku prvenstva govorio je šef stručnog štaba Admir Adžem.

"Možemo očekivati nešto slično kao što smo završili polusezonu. Samo naše djelovanje u prijelaznom roku govori da smo zadovoljni načinom na koji smo završili prvi dio sezone. Vjerujemo ovoj grupi igrača, smatramo da imamo dovoljno kvaliteta da se možemo boriti na oba fronta", rekao je Adžem koji nije isključio mogućnost dolaska novih igrača.

"Klub će iskoristiti svaku šansu ako se ukaže neki igrač koji bi podigao nivo kvaliteta naše ekipe. S druge strane, nemamo u planu prodavati igrače, želimo zadržati ekipu. Naravno, u nogometu se nikad ništa sa sigurnošću ne može tvrditi", rekao je Adžem koji je dodao da će Željezničar pustiti igrače u reprezentaciju BiH ukoliko dobiju pozive za američku turneju.

Pred nastavak sezone optimista je i ponajbolji igrač Želje Goran Zakarić.

"Svi smo se odmorili dovoljno tokom ovih mjesec dana pauze. Spremit ćemo se što bolje kako bismo nastavili gdje smo stali. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo uz malo sreće ostvariti naše ciljeve, a to su titule u prvenstvu i Kupu", rekao je Zakarić.