Nogomet
0

Nogometaši Željezničara otputovali u Međugorje

FENA
(Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Nogometaši Željezničara danas su sa stadiona "Grbavica" otputovali u Međugorje, gdje će boraviti do utakmice protiv Širokog Brijega, koja se 15. marta igra na stadionu ''Pecara'' u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Željezničara odlučili su već danas otputovati u Hercegovinu gdje će imati mnogo bolje uvjete za treniranje i pripremu za derbi.

Plave s Grbavice očekuje izuzetno težak ispit protiv tradicionalno neugodnog protivnika. Trener Milomir Odović nada se da će njegovi igrači pružiti kvalitetnu igru i parirati lideru na tabeli.

"Ovo će biti dobar test za nas, igramo protiv lidera na tabeli koji ima kontinuitet u igračkom i trenerskom segmentu. Nadam se da će i moji igrači pružiti dobru igru i da će i naš kvalitet doći do izražaja", kazao je Feni trener Željezničara uoči odlaska u Međugorje.

Odović je dodao da se nekoliko igrača žalilo na povrede, ali vjeruje da će svi biti spremi za meč. Najbolji strijelac Željezničara Rijad Bajić je suspendovan zbog kartona i neće moći nastupiti u nedjelju.

Po dolasku u Međugorje Željezničar će obaviti redovni trening, a za sutra su planirana još dva treninga.

Susret Široki Brijeg - Željezničar igra se 15. marta na stadionu ''Pecara'' od 18 sati.