Spasili ga redari i policajci
4

Nogometaši Vasco da Game jurili sudiju po terenu

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bijesni nogometaši Vasco da Game nikako se nisu mogli pomiriti sa sudijskim odlukama u porazu od ljutog rivala Flamenga 2-1 u 7. kolu Kupa savezne brazilske države Rio de Janeiro, po imenu Taca Rio.

Igrači Vasco da Game su, prema izvještajima medija, jurili sudiju po terenu nakon zadnjeg zvižduka. Ronaldinho je zabio iz penala sigurnim prizemnim udarcem u ugao u sudijskoj nadoknadi za pobjedu Flamenga.

Sudija je trebao policijsku zaštitu, nakon što su ga okružili bijesni nogometaši Vasco da Game, koje je najviše zasmetala situacija iz 78. minute, kada sudija njima nije dosudio kazneni udarac.

Policija i redari morali su formirati krug oko sudije, kako bi ga zaštitili od žestokih protesta igrača domaće ekipe. Vatru je nakon utakmice bljuvao i predsjednik Vasco da Game Roberto Dinamite. "Opljačkani smo. To nam se uvijek događa u utakmicama protiv Flamenga" rekao je predsjednik.

Pridružio mu se i klupski trener Cristovao Borges. "Nemam praksu govoriti o sudijama. No, kada jedan sudija učestalo ponavlja greške, normalno je i da igrači, koliko kod uravnoteženi i iskusni bili, izgube strpljenje i kontrolu", rekao je Borges.

Mediji su izvijestili kako su pobješnjeli navijači Vaso da Game potrgali oko 70 plastičnih sjedalica i pobacali ih prema terenu.