Nogomet
3

Nogometaši Sarajeva završili pripreme u Čitluku, od petka u Antalyji

FENA
Nogometaši Sarajeva okončali su pripreme u Čitluku i ponovo su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje ostaju do petka za kada je planiran odlazak ekipe u Antaliju.

Odbrambeni igrač Amer Dupovac izjavio je da je ekipa vrijedno radila tokom prve faze priprema.

"Radili smo zaista odlično. Vrijeme nas i nije baš najbolje poslužilo, ali smo na svakom treningu dali svoj maksimum. Smatram da smo uspješno apsolvirali ovaj dio priprema. Nakon kratkog predaha nastavljamo s treninzima i uskoro nas očekuje put u Antalyju", kazao je Dupovac i dodao da će utakmice protiv jakih protivnika u Turskoj biti odlična provjera pred nastavak prvenstva.

Novi napadač kluba Krste Velkoski dijeli mišljenje Dupovca. Kako ističe, loše vrijeme nije pravilo značajne pometnje ekipi u ostvarivanju zacrtanih ciljeva na pripremama.

"Bilo je naporno. Jak vjetar i kiša bili su prisutni skoro svaki dan, ali smo radili maksimalno svaki trening. Sjajno sam prihvaćen u ekipi i sretan sam zbog golova na dvije pripremne utakmice. Nadam se da ću nastaviti u tom tonu", kazao je Velkoski za službenu internet stranicu kluba.

Polazak ekipe u Antalyju predviđen je za petak. Tokom boravka u Turskoj planirano je odigravanje tri pripremna meča. FK Sarajevo 3. februara se sastaje sa Metalurgom Zaporozya, četiri dana kasnije igra protiv Pohang Steelersa, a 9. februara protiv Partizana.